LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD

Wanneer herfinancieren ?

Je sloot eerder al een woonlening af maar je wenst te herfinancieren ? Wanneer is het zinvol om te herfinancieren?

Stel je hebt nog een woonlening lopen met een rentevoet van 2,9% Deze lening loopt nog 8 jaar. De kans is groot dat je in dit voorbeeld met een herfinanciering geld uitspaart. Een bestaande lening vervroegd terugbetalen om een nieuwe lening af te luiten aan een legere rentevoet genereert kosten. Zo vraagt de bank van de eerste lening een wederbeleggingsvergoeding van de interest van 3 termijnen. Daarnaast zal je voor de nieuwe lening ook dossierkosten moeten betalen. Deze nieuwe lening zal tot slot ook nog bij de notaris worden bevestigd. Ik hoor je al denken “loont het dan wel de moeite ?” Dat is een rekensommetje dat we graag voor jou maken.

Welke hypothecaire lening voor uw project ?

De aankoop en/of de renovatie van een nieuwe woning is vaak een parcours met hindernissen. Wij helpen en zorgen ervoor dat je de juiste beslissingen neemt.

Mijn eerste huis

Een huis kopen doe je niet zomaar. Hoe beter je jezelf informeert, hoe groter de kans dat je doorheen dit proces de juiste beslissingen neemt.

Renoveren

Je kunt de kosten voor renovatie meteen bijlenen als je je woning aankoopt. Anderen kiezen ervoor om een renovatie pas later in te plannen.

Voor ondernemers

Verwerf je vastgoed op naam van je vennootschap? Of onttrek je eerst kapitaal aan deze vennootschap om daarna op je persoonlijke naam aan te kopen?