LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD

Waarom renoveren belangrijk is

Je kunt de kosten voor renovatie meteen bijlenen als je je woning aankoopt. Anderen kiezen ervoor om een renovatie pas later in te plannen.

Als je een woning aankoopt dan hoort daar een energie-prestatie-certificaat (EPC) bij. Dit vertelt iets over hoeveel energie je zal nodig hebben om comfortabel te wonen. Hoe hoger dit getal, hoe meer energie je zal gebruiken. Een lager EPC-getal zal dus jaar na jaar zorgen voor een lagere energiefactuur. De effecten van een renovatie waarbij je het EPC-getal kunt verlagen blijven dus voor altijd doorlopen.

De overheid helpt !

Er bestaan heel wat mogelijkheden om de kosten wat te temperen. De verschillende overheden van ons land zetten in op dit thema. Zo bestaan er subsidies voor tal van technische installaties, isolatiesubsidies, verlaagd BTW-tarief, verlaagde registratierechten…

We tonen je graag de weg naar de bestaande regelgeving !

Welke hypothecaire lening voor uw project ?

De aankoop en/of de renovatie van een nieuwe woning is vaak een parcours met hindernissen. Wij helpen en zorgen ervoor dat je de juiste beslissingen neemt.

Mijn eerste huis

Een huis kopen doe je niet zomaar. Hoe beter je jezelf informeert, hoe groter de kans dat je doorheen dit proces de juiste beslissingen neemt.

Herfinancieren

Je sloot eerder al een hypothecaire lening af maar je wenst te herfinancieren ? Wanneer is het zinvol om te herfinancieren?

Voor ondernemers

Verwerf je vastgoed op naam van je vennootschap? Of onttrek je eerst kapitaal aan deze vennootschap om daarna op je persoonlijke naam aan te kopen?