LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD

Kan ik een woning kopen ?

Een huis of een appartement kopen doe je niet zomaar. Hoe beter je jezelf informeert, hoe groter de kans dat je doorheen dit proces de juiste beslissingen neemt. Wij helpen je door dit proces.

Er zijn wat voorwaarden waaraan je moet voldoen vooraleer je kunt overgaan tot de aankoop van een woning. Werkstabiliteit is bijvoorbeeld een belangrijk element. Hoeveel euro kun je zelf investeren in je project ? Ook dat zal bepalen wat mogelijk is.

Hoever kan ik springen ?

Twee termen zullen hierbij een beslissende rol spelen.

1. DTI (debt to income) : Hoe groot is het aandeel de lening ten opzichte van je maandelijkse inkomen ? Je hoort wel eens zeggen dat dit niet méér mag zijn dan 1/3 of 33%. Deze vuistregel is nogal kort door de bocht. In heel wat gevallen kan je namelijk méér lenen.

2. Q (quotiteit) : Hoe groot is het aandeel van je lening in het aankoopbedrag ? Ook hier lees je regelmatig in de media dat dit maximum 80% zou zijn. De realiteit is weeral wat genuanceerder. Je kunt tot 90% en zelfs tot 100% van het aankoopbedrag gaan. Hiervoor dient je dossier natuurlijk te voldoen aan specifieke voorwaarden.

Bereken uw totaalkosten

Alle berekeningen zijn indicatief en onder alle voorbehoud. Deze berekeningsmodule is gebaseerd op een vereenvoudigde formule. Mogelijk zijn nog tal van voorwaarden van toepassing die de berekening kunnen beïnvloeden. Contacteer de notaris voor meer informatie.

Notariskosten

Krediet kosten

Welke hypothecaire lening voor uw project ?

De aankoop en/of de renovatie van een nieuwe woning is vaak een parcours met hindernissen. Wij helpen en zorgen ervoor dat je de juiste beslissingen neemt.

Renoveren

Je kunt de kosten voor renovatie meteen bijlenen als je je woning aankoopt. Anderen kiezen ervoor om een renovatie pas later in te plannen.

Herfinancieren

Je sloot eerder al een hypothecaire lening af maar je wenst te herfinancieren ? Wanneer is het zinvol om te herfinancieren?

Voor ondernemers

Verwerf je vastgoed op naam van je vennootschap? Of onttrek je eerst kapitaal aan deze vennootschap om daarna op je persoonlijke naam aan te kopen?